10421874_10152455808818430_1939303125_o

Valpblogg C-Kullen

Nu är det inte långt kvar innan valparna kommer. Lilly har försökt hitta en koja på tomten men vi är inte riktigt överens om var valparna ska födas, jag tycker inomhus så då har jag försökt att bygga en lya till henne så gott jag har kunnat och får nu hoppas att den duger. Lilly är nu på dygn 61  och har gått upp ca 12 kg och magen har ökat med 30 cm i omfång

Läs hela inlägget »

Idag har vi varit iväg och röntgat Lilly. Bilderna som togs kanske inte var klockrena  men veterinären kunde i varje fall utröna 9 st valpar i magen.

Läs hela inlägget »

Det är inte så lätt att hitta en skön ställning att sova i nu när magen växer!

Läs hela inlägget »

I går, den 1 maj så flyttade Lilly hem till oss för att riktigt kunna boa in sig innan valparna kommer. Idag 2 maj så är Lilly på dygn 45 och väger 37,1 kg och ett midjemått på 76 cm, Så hon har gått upp 6 kg och ökat med 16 cm i midjan. 
Lilly är nu i vecka 7 (dag 43-49 ) från första parningen räknat. I denna vecka så växer kroppsbehåringen ut på valparna. Tassar och trampdynor är nu färdigbildade. Fostrerna liknar nu dom färdiga valparna. Från och med nu så är det egentligen bara storleken som ändras på fosterna.  Man kan snart börja känna fosterrörelser. 

Läs hela inlägget »

Vecka 6

Igår kom Lilly hem till familjen igen efter en vecka hos Madde och Kjell i Enköping, där hon träffat en gäng nyfikna valpköpare. Magen växer och hon är nu 67 cm om midjan och hon väger 34,4 kg. Jag har en känsla av att det nu kommer ta fart ordentligt! Hennes illamående är nu borta och nu har vi en konstant hungrig hund här hemma! Hon är pigg och glad på promenaderna annars är det mycket soffhäng däremellan!
Läs hela inlägget »

Idag så fick vi det bekräftat att Lilly och Nasir ska bli mamma och pappa!! Vi var iväg på Norsholms djursjukhus tidigare idag och gjorde ultraljud, där de bekräftade att det finns ett antal tickande små hjärtan i magen❤️ (De ville inte ange hur många då det är svårt att se med ultraljudet, men några såg vi iaf). Nu så blir det väldans tomt hemma hos mig i Linköping ett par dagar då Lilly fick följa med Madde hem till Enköping för att få träffa lite blivande valpköpare i helgen som kommer, men hon kommer ha det bra där, det vet jag! Lagt upp en bild på en liten(ursäkta kvalitén men svårt att få till på mobilen)

Läs hela inlägget »
Jag ville bara titta in här och säga att det känns BRA här hemma!! Lilly är betydligt svullen om magen, mår lite illa, och tycker inte mat är det bästa som finns (vilket hon brukar). Jag tror verkligen att hon är dräktig Ville bara skriva att det känns hopfullt❤️ Annars är hon skit-skendräktig Jag och Madde ser fram enot på tisdag då vi får det på plåt (som jag lärde mig förra veckan att det heter när vi röntgade Elins fot efter att blivit stämplad av hästen) Även om det är ett ultraljud som ska ske vilket inte riktigt är det samma men då får vi svart på vitt om det finns puppisar i magen, vilket jag nu verkligen tror❤️ Hon är nu 62 cm ”tjock” om magen. Vi hörs på tisdag om mina farhågor besannats (eller ej) Hopas ni har en härlig helg!!
Läs hela inlägget »

Nu är det bara knappt en vecka kvar tills vi vet med säkerhet om det finns några valpar i Lillys mage✊ Jag var iväg och vägde henne igår och nu vägde hon 33,3 kg, så jag hoppas att det inte beror på hennes specialfoder som hon nu fått sedan hon började löpa. Hon är fortfarande 61 cm i midjan så där har det inget hänt sedan förra veckan. Hon är fortfarande lite svullen där bak (vilket ska vara ett gott tecken) samt lite rosa spenar. Men nästa vecka så får vi veta svaret! Jag håller er uppdaterade! 

Läs hela inlägget »

Idag regnar det här i Linghem, Lilly är nog som vilken annan RR som helst, regnar det vill man helst inte gå ut! Håller fortfarande på att spanar efter förändringar, men hon döljer dem väl i så fall. Hon mäter nu 61 cm i midjan (mätte igår), om det beror på valpar i magen eller om jag mätt annorlunda (vilket jag inte tror jag gjort) får tiden utvisa. Nu vill jag bara att veckorna springer iväg så vi får göra ett ultraljud men tyvärr dröjer det ca 2 veckor till...

Läs hela inlägget »

Nu har Lilly varit hemma i nästan en vecka. Just gör jag inget annat än att kolla om hon har några förändringar som skvallrar om parningen tagit. Jag vet att det är för tidigt att se någonting ännu, men man vill ju så gärna veta! Midjan är fortfarande 60cm vilket det känns rimligt att den fortfarande är, så jag får nog lugna ner mig lite och spana vidare i veckan som kommer.

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Ludwig och Anna » Valpyl:  ”Men oj så stora de hunnit bli sedan vi såg dem sist! Har de 2 minsta börjat växa..”

  • Karola Messner » Nya Bilder:  ”Jätte roliga bilder. Otroligt vad de vuxit sedan jag sett dem förra veckan, vilk..”

  • Jenny » Valparna har nu blivit 15 dagar:  ”Så jäkla gulliga små gryn <3 Puss från mig :)”

  • Pillan » Magen växer:  ”Men ååååå <3! Fina,fina magen :)”

  • Karin » Karismas mage ökar i omfång:  ”Vad fin hon ser ut i sin runda mage! Det kanske blir många valpar! Kramar Karin ..”

Arkiv

Länkar

-

Etiketter

-