10421874_10152455808818430_1939303125_o

Familjen består av matte, Madde som jobbar inom vården till vardags. Hon har ett stort djurintresse där allt från möss till elefanter ryms. Naturligtvis så är Rhodesian Ridgeback favoriten av djurrikets fyrbenta skapelser. Madde är utbildad IMMI, klicker, och viltspårsinstruktör och även utbildad B-figurant för mentalbeskrivningar. Utöver detta så är hundutställningar ett stort intresse för familjen vilket gör att vi ofta dyker upp i ringar runt om i Sverige och ibland utomlands bland en massa andra "utställningsfreak". 

Kjell jobbar som säkerhetsskyddschef och har ett stort hundintresse vilket oftast visar sig vid ringside då Madde visar, eftersom husse vid en utställning upptäckte att det både var svårt och krävande att visa hund. Mitt intresse för Rhodesian Ridgeback går tillbaka till 1975 då min familj (mamma och pappa) köpte Loustigens Columbus efter tjat från mig som vid denna tid var kompis med dottern till kenneln. Han gav mig och min familj oförglömliga minnen då han var en "typisk" ridgeback med massor av charm, styrka och olater. Detta i minne så övertalade jag Madde, att då det var dags att ersätta vår bortgångna schäfer så borde en RR vara det naturliga valet för oss. Oppigårdens Nobel kom till oss i juli 2004 som omplacering då han var 17 månader. Tyvärr så lämnade han oss allt för tidigt på grund av sjukdom. Nobel hade då "smittat" Madde med "RR virus" vilket gjorde, att vi skaffade Arjuna, som är vår stamfader inom vårt avelsarbete. Flocken består idag utöver Arjuna av Karisma och Klever, som är två avkommer från Arjunas första kull med Djungelkattens Woopi Goldberg.

 Vi bor i en villa utanför Enköping med skogen in på knuten där skogspromenader är en del av vardagen när man är ledig från jobb och "förpliktelser".