10421874_10152455808818430_1939303125_o

Valpblogg C-Kullen

Hjälp kan någon stoppa tiden? 
Tiden bara rusar iväg, valparna har redan blivit 6 veckor. 
Dagarna består av mycket valpbesök. Dom kommande två veckorna ska valparna nu ut på lite äventyr för att börja förberedas på flytt till sina nya hem. 

Läs hela inlägget »

Valparna 5v

Nu finns det nya bilder på valparna under deras fotogalleri. Båda blandade busbilder samt individuella porträtt!

Läs hela inlägget »

4 VECKOR REDAN

Oj oj vad tiden går fort, redan 4 veckor är valparna!
Tack Pernilla för hjälpen med fotograferingen!
Valparna har varit ute lite på altan. Dom små liven blir mer och mer sociala och tycker om besök i valphagen. 

Läs hela inlägget »

Nu har valparna blivit  3 veckor . Dom ökar stadigt i vikt då Lilly är en fantastisk mamma som diar dom regelbundet. Valparna har blivit avmaskade och det tyckte dom inte var någon hit! Vi har även börjat ge valparna mat som valpfoder och köttfärs något dom gillar skarpt. Dom har flyttat ut från valprummet till stora hagen i vardagsrummet.
Nu har även valpköparna börjat att komma hälsa på och vi har även haft besök av den duktiga fotografen Jenny Jurnelius som har tagit en massa fina bilder på valparna, bilderna är upplagda under Chili kullen. 

Läs hela inlägget »

Idag har alla valparna öppnat sina ögon. Den minsta valpen väger 865g och den största väger 1070 så med andra ord så har alla valpar dubblerat sin födelsevikt. Vi har även idag fotat valparna och alla bilder finns under Foton C-Kullen 
Lilly pysslar och tar hand om sina valpar väl men har börjat uppskatta att följa med på promenader med våra andra hundar. Det varma vädret gör att vi inte behöver ha någon värmelampa på för valparna men det är en behaglig tempratur inomhus. Ännu dröjer det ett par veckor till innan vi kan släppa ut ligan utomhus. 

Läs hela inlägget »

Den 20 maj så föddes Lillys & Nasirs valpar - 11 st härliga indevider. Lilly var fantastiskt duktig under hela förlossningen. Första valpen föddes kl 8.06 och sista kl 23.45.
Efter valp nummer 8 så vart det ett långt uppehåll så vi beslöt oss för att åka in till Strömsholms djursjukhus för att se om allt stod rätt till.
Lilly röntgades och det visade sig att det var 3 valpar kvar i magen där två av dem (tävlade) låg i var sin kanal och ville ut samtidigt, så det var därför det hade stannat upp. Med hjälp av kalk, vätske-och värkstimulerandedropp samt att veterinären gick in och fick tag i en av valparnas ben, så kom dom ut utan att genomföra kejsarsnitt. Vi var tillbaka hemma ca 01.30 med Lilly och valparna. Lilly är en duktig mamma och pysslar om och tar han om sina valpar väl, så måndagen flöt på i en dimma av trötthet och lycka. Tyvärr så fick en av valparna somna in på tisdagsförmiddagen då den var underutvecklad och Lilly visade mer och mer att hon stötte bort den. 
Så kvar i lådan är 6 tikar (2 korrekta , 3 med knicksvans och 1 med ridgfel )och 4 korrekta hanar. Dock har vi inte kontrollerat DS ännu. Samtliga valpar som är kvar i lådan är gämna i storleken och hade en födelsevikt mellan 395g - 495g och alla ökar nu stadigt i vikt. 

Läs hela inlägget »

Nu är det inte långt kvar innan valparna kommer. Lilly har försökt hitta en koja på tomten men vi är inte riktigt överens om var valparna ska födas, jag tycker inomhus så då har jag försökt att bygga en lya till henne så gott jag har kunnat och får nu hoppas att den duger. Lilly är nu på dygn 61  och har gått upp ca 12 kg och magen har ökat med 30 cm i omfång

Läs hela inlägget »

Idag har vi varit iväg och röntgat Lilly. Bilderna som togs kanske inte var klockrena  men veterinären kunde i varje fall utröna 9 st valpar i magen.

Läs hela inlägget »

Det är inte så lätt att hitta en skön ställning att sova i nu när magen växer!

Läs hela inlägget »

I går, den 1 maj så flyttade Lilly hem till oss för att riktigt kunna boa in sig innan valparna kommer. Idag 2 maj så är Lilly på dygn 45 och väger 37,1 kg och ett midjemått på 76 cm, Så hon har gått upp 6 kg och ökat med 16 cm i midjan. 
Lilly är nu i vecka 7 (dag 43-49 ) från första parningen räknat. I denna vecka så växer kroppsbehåringen ut på valparna. Tassar och trampdynor är nu färdigbildade. Fostrerna liknar nu dom färdiga valparna. Från och med nu så är det egentligen bara storleken som ändras på fosterna.  Man kan snart börja känna fosterrörelser. 

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Ludwig och Anna » Valpyl:  ”Men oj så stora de hunnit bli sedan vi såg dem sist! Har de 2 minsta börjat växa..”

  • Karola Messner » Nya Bilder:  ”Jätte roliga bilder. Otroligt vad de vuxit sedan jag sett dem förra veckan, vilk..”

  • Jenny » Valparna har nu blivit 15 dagar:  ”Så jäkla gulliga små gryn <3 Puss från mig :)”

  • Pillan » Magen växer:  ”Men ååååå <3! Fina,fina magen :)”

  • Karin » Karismas mage ökar i omfång:  ”Vad fin hon ser ut i sin runda mage! Det kanske blir många valpar! Kramar Karin ..”

Arkiv

Länkar

-

Etiketter

-