10421874_10152455808818430_1939303125_o

Nu är valparna födda

Den 20 maj så föddes Lillys & Nasirs valpar - 11 st härliga indevider. Lilly var fantastiskt duktig under hela förlossningen. Första valpen föddes kl 8.06 och sista kl 23.45.
Efter valp nummer 8 så vart det ett långt uppehåll så vi beslöt oss för att åka in till Strömsholms djursjukhus för att se om allt stod rätt till.
Lilly röntgades och det visade sig att det var 3 valpar kvar i magen där två av dem (tävlade) låg i var sin kanal och ville ut samtidigt, så det var därför det hade stannat upp. Med hjälp av kalk, vätske-och värkstimulerandedropp samt att veterinären gick in och fick tag i en av valparnas ben, så kom dom ut utan att genomföra kejsarsnitt. Vi var tillbaka hemma ca 01.30 med Lilly och valparna. Lilly är en duktig mamma och pysslar om och tar han om sina valpar väl, så måndagen flöt på i en dimma av trötthet och lycka. Tyvärr så fick en av valparna somna in på tisdagsförmiddagen då den var underutvecklad och Lilly visade mer och mer att hon stötte bort den. 
Så kvar i lådan är 6 tikar (2 korrekta , 3 med knicksvans och 1 med ridgfel )och 4 korrekta hanar. Dock har vi inte kontrollerat DS ännu. Samtliga valpar som är kvar i lådan är gämna i storleken och hade en födelsevikt mellan 395g - 495g och alla ökar nu stadigt i vikt.